V naší lednici tentokrát přistály 2 nové kousky z pivovaru Kosíř. Černý Kosák, tmavá 14 a 12 stupňový světlý Gabriel.
Černý Kosák 14%: Jedná se o čtrnáctistupňové černé speciální pivo, které vyniká svou plností. Jde o české pivo křížené s irským Stoutem. Vyrábí se zčásti rmutovým způsobem, z irského stoutu si vzalo do jisté míry způsob chmelení. Pivo má lehce nasládlou chuť, která je vzápětí vystřídána hořkostí. Díky této vyvážené chuti se vyznačuje velmi dobrou pitelností. Po napití se rozvinou lehce čokoládové až kávové tóny.
Gabriell 12%: Pojmenovaný podle oblasti Gabrielov nacházející se v blízkosti Velkého Kosíře, využívá sladu ze sladovny v Zábřehu. Pivo je nachmelené českými odrůdami chmele. Ležák Gabriell je charakterizován mimořádnou plností a chlebnatostí s lahodnou, nahořklou chutí.